Oktatás

 

Mira Oriental Art

Egyéni és kis létszámú csoportos hastánc oktatás Budapesten.

Magánórák megbeszélés alapján,
telefonszám: +36-20/997-54-26, +36-70/6266-474

Kis létszámú csoportok: 3-7 fő

FIGYELEM!

Kis létszámú csoportok: 3-10 fõ
ÓRAREND – katt ide! (A változás jogát fenntartom! Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges!)
FIGYELEM!
Megfelelõ létszám esetén az alábbi tanfolyamok indulnak:

  • KEZDŐ / ÚJRAKEZDŐ HASTÁNC
  • „ZUMBA-LADY” afrolatin tánctréning  
  • KISMAMA – BABA-MAMA HASTÁNC

Kezdési idõpont - és akár a helyszín is - megegyezés szerint (lásd órarend, ill. az aktualitásokról telefonon érdeklődhetsz).
(Elõzetes bejelentkezés szükséges! Tel: 20/997-54-26)

Szükséges: top, csípõre csúsztatható nadrág vagy szoknya, zokni vagy tornapapucs. A zumba-lady órára ajánlott sportcipő használata.

Az órák 60 percesek - melyhez folyamatosan lehet csatlakozni (szükség esetén felzárkóztatlak a csoporthoz egyéni foglalkozás keretében).


ÚJ KEZDŐ tanfolyam indul megfelelő létszám esetén:
kezdési időpont - és akár a helyszín is - megegyezés szerint, lehet hétvégén is
(Előzetes bejelentkezés szükséges! Tel: 20/997-54-26)

Szükséges: top, csípőre csúsztatható nadrág vagy szoknya, zokni vagy tornapapucs.

Az órák 60 percesek - melyhez folyamatosan lehet csatlakozniÓratípusok:

- hastánc (kezdő / haladó)

- kismama orientális tánc (a foglalkozás alatt nem csak kizárólag hastánc mozdulatokat tanítok - lásd "Gyűjteményem" menüpont alatt: Kismama hastánc ajánlás + óravázlat)

- baba-mama orientális tánc (csak könnyeden, játékosan - táncolva gyermekedet foghatod a karodban, vagy játszhat a többi manócskával, esetleg pihenve figyelhet téged tánc közben)

- szépkorú orientális tánc: 50 év feletti hölgyeknek (a foglalkozás alatt nem csak kizárólag hastánc mozdulatokat tanítok)

- gyermek orientális tánc (a foglalkozás alatt nem csak kizárólag orientális tánc mozdulatokat tanulnak a gyermekek, az órák 45 percesek)

  • „zumba-lady” afrolatin tánctréning: hastánc alapokra épülő speciális fúziós tánctréningOrientális tánctanítás kezdőknek:
(amit az óráimon megtanulhatsz)
- Testi bemelegítés, lelki ráhangolás
- Izolációs technikák
- Alapmozdulatok és pózok elsajátítása
- Testtudat-fejlesztés: nyújtás, erősítés, viszonyulások a testben
- Térbeli tájékozódás, mozgáshatárok tágítása
- Improvizációs készség feljesztés
- Önbizalom megerősítése, testi-lelki-szellemi egyensúly megteremtése
- Eszközhasználat
- Zene-és ritmus fajták

ÁRAK:
Magánóra: 2500 Ft/fő. (Két fő esetén: 2000 Ft/fő.)
Tanfolyam óradíj (kezdő / haladó): 1200 Ft/fő/óra, vagy bérlet: 4400 Ft/fő/4 alkalom.
Tanfolyam óradíj (kismama / baba-mama / szépkorú / 16 éven aluliaknak): 1000 Ft/fő/óra, vagy bérlet: 3600 Ft/fő/4 alkalom.
Tanfolyam óradíj (gyermek: 5-10 éves kislányoknak): 900 Ft/fő/óra, vagy bérlet: 3200 Ft/fő/4 alkalom. 1 óra = 45 perc.

A Hastánc jótékony hatásai:

Az orientális tánc maga a csoda, a boldogság, a szeretet. Testi-lelki jólét. Ezt mindenkinek magának kell, hogy megtapasztalja. Kortól és testalkattól függetlenül bárki megtanulhatja. Az egyik legjobb önkifejezési forma, egyfajta meditáció is. Jó hatással van az egészségre, átmozgatja az egész testet (aerob jellegű mozgás, serkenti a szervezet működését, növeli az állóképességet), stresszmentesít, a test-lélek-szellem balansza. Tánc közben teljesen feltöltődünk pozitív energiákkal.

Találd meg Te is a benned rejlő igazi nőt! Nem vagy elégedett a külsőddel? Nem tudsz lefogyni, vagy éppen túl sovány vagy? Attól még hidd el, lehetsz csinos és vonzó… csak vedd észre - ebben is segít a tánc. Mindamellett, hogy az alakod is átformálódik, a lelked is pozitív változásokon fog keresztül menni - és ha eddig másképp volt, attól kezdve, hogy elkezdesz táncolni, szeretni fogod önmagad.

Gyermekeknél: számtalan fizikai és pszichés haszna van. Csökkenti az elhízás veszélyét, fokozza a tüdő kapacitását és a hajlékonyságot, növeli az önértékelést, az önbizalmat és a motiváltságot is. A tánc jó hatással van az érzékszerveikre (látás - az oktató mozdulatainak megfigyelése / hallás - a zenei ritmusok felismerése / tapintás - eszközhasználat) és komoly koncentrációt is igényel a mozdulatok helyes kivitelezése érdekében.

Kismamáknál: segít elfogadni a változásokat és újrateremteni a testi-lelki erőnlétet. Az izmok tudatos használata (testtudat) nem csak a nemi élet minőségét javítja, hanem megkönnyíti a várandósságot és a szülést, erőt ad az ezt követő új szerepkör felvállalásához és a szülés előtti alak visszanyerésében is segít. A tánc következtében endorfin termelődik, ami csökkenti a depresszióra való hajlamot és az ingerlékenységet. Speciális kismamatorna a medence, a has izmainak és a hasi légzés tudatos használata miatt - a mozdulatoknak tartásjavító és tehermentesítő (ágyéki csigolyáknál), erősítő, nyújtó, feszültségcsökkentő hatása van. Javallott minden egészséges kismamának, akár tanult már táncolni, akár nem. És ne felejtsük: ami jó a mamának, az jó a babának. Azonban, mielőtt elkezdene hastáncórákra járni, mindenképpen kérje ki orvosa véleményét és győződjön meg a táncoktató szakképzettségéről is.

Nagymamáknál: meditatív hatása van, egyaránt nyugtatja a testet és a lelket. Csökkenti az inkontinencia (akarattól független vizeletveszés) esélyeit. Javítja a test oxigénfelvevő képességét, ezáltal jótékony hatással van az idegrendszerre, az agyi kapacitásra és mozásszervekre - csontváz, izületek, izomzat - vagyis a szervezet egészére. A mozdulatoknak tartásjavító és tehermentesítő eredménye van, a már kialakult hát- és derékfájást is enyhítik.

Bővebben tájékozódhatsz a témában a "Gyűjteményem" menüpontban letölthető írásokban.

Szeretném, hogy az emberek megismerjék és elismerjék e táncnak a művészi értékét, és mi, akik komolyabban foglalkozunk vele, eloszlassuk a szeretett táncunk körül lévő tévhiedelmeket.

ÚJDONSÁG: „Zumba-lady” afrolatin tánctréning:
Ez nem az USÁ-ból származó Zumba Fitness, hanem egy speciális fúziós tánctréning, amely hastánc alapokra épül, amellett az oktatás testbarát módszerrel történik.
A zumba néven divatossá vált  mozgásforma, a cardio bellydance és az afro-latin tánctréning ötvözete. A nőies mozgás, a mozdulatok áramoltatása nem az aerobik elvein alapszik. Az összetett, fúziós, táncos mozgásforma olyan  afro-latin-karibi-indiai-arab-török zenére történő  tempós táncmozgás, amely minden izmot megmozgat. Az órákon  egyensúlyban vannak az erősítő és a nyújtó elemek, az elkülönített törzs- és csípőmunka és a végtagok használata, dinamikusan, ugyanakkor nőiesen. Ennek a táncos mozgásnak az az előnye, hogy gerinc- és ízületbarát módon az egyes testrészeket fokozatosan tudatosítva, izolált testhasználatra törekszünk.
A tánc terápiás hatása évezredek óta ismert, valamint az önmagunkhoz vezető út és nőiességünk kiteljesedésének egyik lehető legjobb eszköze.

Zumba-lady - miért jó ez neked?
- hogy felszabadultan, elvárások nélkül figyelhess magadra, a testedre, a mozdulatok tökéletes kivitelezésére
- hogy a táncmozdulatok segíthessenek  nőiesen használni a testedet a térben és az időben és megérezhesd, mikor kell a dinamizmus és mikor a lágyság
- hogy kihasználhasd a női test adta lágy ívek esztétikumát akkor is, ha nem rendelkezel tökéletes alakkal, és ezzel együtt elfogadod, sőt jól érzed magad
- nem egy előre meghatározott koreográfia alapján, hanem vezetett improvizációval kapcsolódunk ki, egyensúlyba hozva a test-lélek-szellem egységét

Közülük csak nagyon kevés embernek fejlett annyira a testtudata és a mozgásutánzó képessége, hogy mindent elsőre, az edzővel egyszerre mozogva, pontosan, szabályosan, azokkal az izmokkal végezzen, amelyekkel a kívánt/elvárt mozdulat pozitív hatást gyakorolhatna a szervezetére. Mindenkit ellenőrizni, korrigálni kell, hiszen  a hibás tartással végzett  ugrálás,  lépkedés, tönkreteszi az ízületeket, a gerincet. A túlsúly  és hanyag tartás ezt még súlyosbítja.

A táncban és a sportban is központi szereppel rendelkező medence-csípő-has-comb mozdulatainak tudatosítása egyéni odafigyelést, javítást  igényel.
Miért kell javítani a hibás mozdulatokat?
A hibás ízületi pozíciókkal, nagy erővel kivitelezett ismételt mozdulatok kopásokat, sérüléseket okoznak, amik pár hónap után az edzőterem helyett az ortopédiára vezetik az embert. Az oktatói hatékonysághoz és felelősséghez hozzátartozik a javítás, ellenőrzés.
Miért fejlesztjük a testtudatot?
Az izomkontroll, a  testtudat  fokozatos fejlesztése garantálja, hogy  ne koordinálatlan ugrálás, lépkedéses utánzás legyen, hanem a szép íveken, pályákon történő esztétikus táncos mozgás.
(Forrás: Balla Tünde Aziza)JELENLEG AZ ALÁBBI HELYSZÍNEKEN OKTATOK:
- BORNEO STÚDIÓ - 1091 Budapest, Üllői út 149. (3-as metró, az Ecseri úti megálló)
- VIKTÓRIA TÁNCSTÚDIÓ -(A Duna Plázával szemben)
1138 Budapest, Váci út 161. II/9., Kapucsengő: 9.

Bővebb információ és jelentkezés:
- +36-20/9975-426
- +36-70/6266-474

www.hantáncoktatás-mira.mlap.hu 

Fellépéssel kapcsolatban hívd a +36-20/9975-426 számot,
vagy e-mailen:
mira.dk@gmail.com